Hvad du skal vide, før du låner penge

Escrito por el 27 de octubre de 2020

Hvis du mangler penge, kan du låne dem mange forskellige steder. Du kan bruge traditionelle institutioner, offentlige myndigheder, investeringskonti og kreditkort til at få et lån. Før du beslutter dig for at låne penge, skal du dog forstå de vilkår og gebyrer, der er forbundet med hver mulighed. Sørg for, at du forstår gebyrerne og rentesatserne, før du underskriver noget.

Interesse

Renter på at låne penge er det afkast, som långivere tager for lån. Denne sats gælder for lånets hovedstol og er ikke sammensat. For eksempel er renten for et 4% realkreditlån en årlig procentsats. Den rente, du betaler på en opsparingskonto eller cd, er en årlig procentvis afkast.

Generelt er renter et gebyr, som långiver opkræver dig for privilegiet at bruge en anden persons aktiv. Dette aktiv kan være kontanter, forbrugsgoder lånpengehurtigt, køretøjer eller ejendom. Renter omtales nogle gange som «omkostningerne ved at låne penge.» Jo højere renten er, jo flere penge skal du låne. Renter gælder for næsten alle typer lånetransaktioner. Enkeltpersoner optager lån for at købe boliger og finansiere andre projekter, og virksomheder optager lån for at udvide deres aktiviteter. I de fleste tilfælde vil de penge, du låner, blive betalt tilbage som et engangsbeløb på en forudbestemt dato, eller kan blive betalt tilbage over en længere periode i periodiske rater.

Gebyrer

De gebyrer, du skal betale, når du låner penge, kaldes oprettelsesgebyrer. De dækker omkostningerne forbundet med at behandle din ansøgning og verificere dine oplysninger. De kan være et fast gebyr eller en procentdel af lånebeløbet. Procentsatserne ligger normalt mellem en og ti procent. Hvis du betaler med check, skal du også betale et gebyr for behandlingen af ​​dine månedlige checks, som hurtigt kan stige.

Andre gebyrer, du skal huske på, når du låner penge, omfatter forsikringsgebyrer. Disse gebyrer vil blive lagt til det beløb, du skylder hver måned. Hvis du ikke har råd til gebyret, kan du forhandle det ned. Långiveren er måske ikke villig til at give afkald på det, men du kan prøve at forhandle om et lavere beløb.

En anden type gebyr, du skal være opmærksom på, når du låner penge, er forsinkede betalinger. Dette gebyr lægges ofte til din restance eller en vis procentdel af betalingsbeløbet. Du kan undgå disse gebyrer ved at opsætte automatiske betalinger, men hvis du ikke kan, så ring til din långiver og lav en betalingsplan.

Långivere

Når du låner penge, indgår du et kontraktforhold med en långiver. Dette forhold involverer udveksling af penge fra en part til en anden, normalt til gengæld for et bestemt beløb, der kaldes hovedstolen. De penge, der er lånt, tilbagebetales derefter til långiveren, normalt gennem løbende månedlige betalinger. I dette forhold vil långivere også opkræve en rente på de penge, der er lånt.

Når du låner penge, er det vigtigt at sikre dig, at du kan betale dem tilbage. Mange grådige långivere vil få dig til at låne flere penge, end du har brug for, og ende med at tvinge dig til at genlåne eller forlænge lånet, hvilket øger omkostningerne og renterne. En ansvarlig pengeudlåner vil tjekke for at sikre, at du har en stabil indkomst og vil være i stand til at tilbagebetale pengene. Når de har fastslået, at du kan betale lånet, vil de godkende lånet.

Maksimal lånebeløb

Det maksimale lånebeløb refererer til det maksimale beløb, du kan låne hos en långiver. Dette beløb er baseret på låntagers kreditscore, gæld i forhold til indkomst og andre faktorer. Disse faktorer tages i betragtning i underwritingsprocessen, som hjælper långiveren med at afgøre, om låntageren vil være i stand til at tilbagebetale lånet.

Det maksimale lånebeløb bør ikke bruges til ikke-væsentlige udgifter. Men hvis du har brug for at købe en ny bil, konsolidere højforrentet gæld eller betale andre store regninger, kan et personligt lån være en stor ressource. Et personligt lån med en stor mængde egenkapital er en bedre mulighed end at bruge et kreditkort, og du kan være berettiget til en lavere rente. Du bør dog overveje risikoen for at miste din bolig, hvis du ikke kan betale lånet tilbage til tiden.

Du kan også optage et lån uden sikkerhed uden sikkerhed. Det er dog vigtigt at huske, at et lån uden sikkerhed kan komme med højere renter, strengere tilbagebetalingsbetingelser og højere bøder for forsinket betaling. Det betyder, at du kan ende med færre penge, end du oprindeligt havde tænkt dig.

Kontantforskud

Kontantforskud kan være meget nyttige i tider med behov, men de bør bruges med omhu. Udtrykket «kontantforskud» refererer til et mindre lån, som du optager for at betale en regning eller foretage et køb, som du ellers ikke ville have råd til. At optage kontante forskud er også en måde at undgå at skulle håndtere ubehagelige følelser, der er forårsaget af gæld. Selvom det kan føles godt at have ekstra kontanter med det samme, kan denne metode hurtigt føre til en cyklus af gæld og dårlig økonomistyring.

Kontantforskud kan være dyrt, så sørg for, at du er sikker på, at du har brug for pengene, før du ansøger. Det er bedst kun at låne det, du har brug for, og betale det hurtigt tilbage for at undgå for høje renteomkostninger. Hvis du er desperat efter penge, så overvej at låne af en ven eller et familiemedlem. Du kan også prøve at få hjælp fra en lokal organisation i tilfælde af en økonomisk nødsituation. Selvom det kan være svært helt at undgå et kontant forskud, er det vigtigt at bruge det som en sidste udvej og planlægge at betale det tilbage med det samme.

En anden ulempe ved kontantforskud er, at du ikke får en henstandsperiode til at betale beløbet tilbage. Desuden vil du blive opkrævet renter af det lånte beløb og eventuelle gebyrer forbundet med det. De fleste banker lader dig ikke målrette mod specifikke transaktioner og vil få dig til at betale renter af hele beløbet.

Usikrede personlige lån

Usikrede personlige lån er meget populære i USA. I modsætning til traditionelle sikrede lån kræver et usikret lån ikke sikkerhed. I stedet kigger långiveren på din kreditscore, når den skal afgøre, om han vil give dig et lån. Dem med en højere kreditscore modtager generelt lavere renter. Du bør shoppe rundt, inden du ansøger om et lån uden sikkerhed.

Kravene til et privatlån varierer fra långiver til långiver. De bestemmes typisk af din kreditscore, din gæld i forhold til indkomst og din kredithistorik. Din kreditscore er en af ​​de vigtigste faktorer for at bestemme din berettigelse, så det kan være i din bedste interesse at forbedre din kreditscore, før du ansøger om et lån uden sikkerhed. Du kan tjekke din kreditscore gratis med websteder som LendingTree.

Et privatlån uden sikkerhed er typisk et kortere lån med faste månedlige ydelser. Det indebærer også mindre papirarbejde end et sikret lån. Derudover er usikrede personlige lån hurtigere at behandle. Fordi der ikke er nogen aktiver at tilbyde, kan låntagere normalt få deres midler hurtigere. De kan dog have højere renter eller en lavere lånegrænse end et sikret lån. Mængden af ​​penge, som et usikret lån vil give, afhænger af en række faktorer, herunder din kreditscore og ansættelseshistorik.


[No hay estaciones de radio en la base de datos]